Rakennusten lisäksi huolehdimme ihmisistä, yhteisöistä ja ympäristöstä.

Henkilökunnan yhteystiedot

Löydä oikea henkilö ratkaisemaan ongelmasi! Kirjoita oheiseen kenttään taloyhtiösi katuosoite, valitse yhtiö ja hakukone näyttää taloyhtiösi asiantuntijat yhteystietoineen.

Isännöinti
Kiinteistöassistentti
Kirjanpitäjä
Vuokranvalvoja
Huolto

Vastuunjakotaulukko

Korjausasiat

Lähtökohtaisesti osakas saa tehdä muutostöitä hallitsemansa huoneiston sisäpuolella. Taloyhtiöllä ja muilla osakkailla on oikeus asettaa muutostyölle rajoituksia, jos muutoksista voi aiheutua haittaa taloyhtiölle tai muille kiinteistön käyttäjille.

Tutustu ensin oheisiin taustaohjeisiin ja lopuksi osakkaan remontti-ilmoituslomakkeeseen.

Usein kysytyt kysymykset

 • Otanko yhteyttä huoltoon vai isännöitsijään?

  Huoltoyhtiö on taloyhtiön valitsema yhteistyökumppani kiinteistön teknisissä huoltoasioissa. Kun huomaat vikoja tai puutteita huoneistossasi tai yhteisissä tiloissa, ota yhteyttä huoltoon. Isännöitsjä on taloyhtiön toimitusjohtaja, joka huolehtii taloudesta ja hallinnosta. Kun sinulla on kysymyksiä, jotka liittyvät esim. vastikkeisiin, sopimuksiin tai taloyhtiön suunnitelmiin, ota yhteyttä isännöitsijätoimistoon.

   

 • Mistä tilaan huoneiston avaimen?

  Osakas voi tilata avaimen ottamalla yhteyttä taloyhtiön kiinteistösihteeriin tai isännöitsijätoimiston asiakaspalveluun.

 • Saako isännöitsijätoimisto automaattisesti tiedon asukaslukumäärässä tapahtuvista muutoksista vesimaksujen perintää varten?

  Jos yhtiössä peritään henkilölukumäärään perustuvaa vesimaksua,
  osakkeenomistajan on ilmoitettava vastikevalvontaan huoneistossa asuvien tai sitä muuten käyttävien henkilöiden lukumäärä. Vesimaksujen perinnän oikeellisuutta verrataan myös vuosittain maistraatin asukastietoihin. Epäselvissä tapauksissa osakasta lähestytään kirjeitse.

 • Rahastoiko taloyhtiö maksetut vastikkeet tai maksamani lainaosuuden?

  Asian saa vahvistettua ottamalla yhteyttä taloyhtön kirjanpitäjään. Rahastointia koskeva tieto löytyy myös kyseisen vuoden tasekirjasta, joka on yksi tilinpäätöksen asiakirja.

 • Milloin lainaosuuden voi maksaa pois ja tuleeko siitä kustannuksia?

  Lainaosuuden voi maksaa pois erikseen sovittavana ajankohtana. Poismaksumahdollisuus on pankista riippuen yleensä kaksi kertaa vuodessa. Tarkempaa tietoa saa ottamalla yhteyttä taloyhtiön kirjanpitäjään. Lainaosuuden maksamisesta veloitetaan isännöitsijätoimiston hinnaston mukainen palkkio lainaosuuslaskelmasta sekä pankin veloittamat kulut.

 • Mitä asiakirjoja tulee toimittaa kauppaan/perintöön/ositukseen/lahjaan liittyen?

  Kauppa:Jäljennös kauppakirjasta, osakekirjasta, jossa on siirtomerkintä sekä varainsiirtoveroilmoituksesta.

  Lahjoitus: Jäljennös lahjakirjasta sekä osakekirjasta, jossa on siirtomerkintä.

  Perinnönjako: Jäljennökset perukirjasta, joka pitää sisällään vainajan sukuselvityksen, mahdollisen osituskirjan ja testamentin. Jäljennös perinnönjakokirjasta sekä osakekirjasta, jossa on siirtomerkintä.

  Jakamaton kuolinpesä: Jäljennökset perukirjasta, jossa näkyy sukuselvitys.

  Ositus: Jäljennös osituskirjasta ja osakekirjasta, jossa on siirtomerkintä.

 • Milloin korjaustyöstä täytyy ilmoittaa?

  Lue täältä , milloin osakkaan tulee ilmoittaa huoneistossa tehtävästä korjaustyöstä.

 • Miten saan nimeni oveen?

  Tee muuttoilmoitus huoltoyhtiöön. Huoltoyhtiö käy tämän jälkeen muuttamassa nimen oveen ja ilmoitustaululle.
 • Mistä tiedän, kuka on yhteyshenkilö taloyhtiötäni koskevissa asioissa?

  Jokaista taloyhtiötä hoitaa ns. talotiimi, jonka muodostavat isännöitsijä, kirjanpitäjä ja kiinteistösihteeri. Oman taloyhtiösi talotiimin jäsenet löydät Kenen puoleen kääntyä – hakemistosta.

 • Talomme hissi ei toimi, kenelle ilmoitan asiasta?

  Ilmoita viasta huoltoyhtiöön tai voit ottaa yhteyttä suoraan myös hissiyhtiöön, jonka yhteystiedot löytyvät hissistä.

 • Huoneistossani on tapahtunut vesivahinko, miten minun tulee toimia?

  Pyydä huoltomies paikalle. Asiasta on hyvä ilmoittaa myös isännöitsijälle.

 • Naapurini viettää meitä häiritsevää elämää, kuinka teen valituksen?

  Ilmoita asiasta kirjallisesti isännöitsijälle.

 • Mitä eroa on Isännöitsijäntodistus liitteineen myyntiä varten ja Isännöitsijäntodistus vuokrausta varten?

  Isännöitsijäntodistus on asiakirja, mikä sisältää kaikki keskeisimmät tiedot taloyhtiön historiasta, taloudellisesta tilasta, yhtiön rakennuksista ja niiden kunnosta sekä tehdyistä ja suunnitelluista korjauksista. Asuntokaupassa Isännöitsijäntodistus saa olla korkeintaan kolme kuukautta vanha.

  Mikäli tilaat todistuksen esimerkiksi pankkia tai Perunkirjoitusta varten, riittää useimmissa tapauksissa todistuksen liitteenä aina toimitettava Kunnossapitotarveselvitys, ja tällöin voit tehdä tilauksen todistuksesta ilman liitteitä.

  Isännöitsijäntodistus vuokrausta varten on asiakirjana huomattavasti suppeampi, ja ehkä olennaisin ero on siinä, ettei ko. todistus sisällä tietoa yhtiön lainoista, tai huoneistokohtaisia velkaosuuksia.

  Kyseistä todistusta tarvitaan nimensä mukaisesti tyypillisimmin tilanteissa, missä huoneisto halutaan vuokrata eteenpäin.